Stora Cryptocurrency Exchange Coinbase kommer att börja ge bidrag till Bitcoin-utvecklare

Viktiga höjdpunkter:

  • Coinbase säger att det kommer att ge bidrag till Bitcoin-utvecklare
  • Eftersom Bitcoin lanserades utan någon tidigare finansiering, arbetar utvecklare antingen på Bitcoin gratis eller förlitar sig på bidrag
  • Coinbase ansluter sig till BitMEX, OKCoin, Square och andra företag som för närvarande ger bidrag till Bitcoin-utvecklare

Coinbase-kryptovalutautbytet kommer att ge bidrag till Bitcoin-utvecklare

Stora kryptovalutautbyte Coinbase vill börja sponsra Bitcoin-utvecklare genom sin Crypto Community Fund, och letar för närvarande efter utvecklare som kommer att få börsens första bidrag. Coinbase säger att de vill fokusera på ett års bidrag till utvecklare, men är också öppna för finansiering av kortare projekt.

Coinbase säger att de är intresserade av att finansiera projekt relaterade till direkta Bitcoin Core-bidrag, kodgranskning, verktyg, Bitcoin Core-bibliotek och testförbättringar.

Coinbase VD Brian Armstrong tackade Peter McCormack, värden för den populära podcasten „What Bitcoin Did“, för att föreslå att Coinbase skulle ge bidrag till Bitcoin-utvecklare.

Eftersom Bitcoin lanserades utan finansiering, arbetar Bitcoin Up-utvecklare antingen utan lön eller förlitar sig på bidrag och gemenskapsstöd för finansiering.

Manish Gupta, Coinbases verkställande VP of Engineering, förklarade varför Coinbase beslutade att börja finansiera Bitcoin-utvecklare:

”Till skillnad från de flesta kryptovalutaprojekt, lanserades Bitcoin utan insamling, samtidigt som man startade en hel bransch. Open source-communityn har gett kritiskt stöd för Bitcoin-utveckling, med viss support från donationer från branschorganisationer och akademiska institutioner. Vårt mål är att på liknande sätt stödja utvecklare som är engagerade i att växa och underhålla Bitcoin-ekosystemet. ”

Coinbase är inte det första kryptovalutaföretaget som erbjuder bidrag till Bitcoin-utvecklare. Utbyte av kryptovalutaderivat BitMEX har gett bidrag till Bitcoin-utvecklarna Calvin Kim, Jeremy Rubin, och samarbetat med OKCoin för att ge bidrag till Amiti Uttarwar. OKCoin har också finansierat Marco Falke och den öppna källkoden för Bitcoin-betalningsprocessorn BTCPay Server.

Det börsnoterade betalningsföretaget Square finansierar ett litet team som heter Square Crypto, som består av utvecklare och designers som bidrar med öppen källkod till Bitcoin-ekosystemet.