Ryanair VD säger att Bitcoin är „Ponzi Scheme“ som han „aldrig skulle investera i“

O’Learys uttalande om att Bitcoin är ett Ponzi-system följer en falsk intervju om myntet mellan Ryan Tubridy och Ryanair CEO på The Late Late Show.

Bitcoin(BTC) får ytterligare dragkraft, men inte alla är redo att erkänna dess växande dominans i fintechvärlden. Till exempel, VD för det irländska lågprisflygbolaget Ryanair Holdings Plc (LON: RYA) Michael O’Leary tror att Bitcoin är ett „Ponzi-schema“. Dessutom, berättade hanThe Sunday Times att han aldrig skulle investera „en enda cent“ i cryptocurrency och rekommenderat andra att göra samma sak.

Michael O’Leary sa:

„Jag har aldrig, och skulle aldrig, investerat en cent i bitcoin, vilket jag tror motsvarar ett Ponzi-system.“

Han tillade vidare:

„Jag skulle starkt råda alla med någon sorts förnuft att ignorera denna falska historia och undvika bitcoin som en pest.“

O’Learys falska engagemang i Bitcoin Livsstil Scam

O’Learys uttalande om att Bitcoin är ett Ponzi-system följer en falsk intervju om myntet mellan Ryan Tubridy och Ryanair CEO på The Late Late Show. Många webbplatser har använt hans namn och bild i annonser för att marknadsföra en krypto-bedrägeri som heter Bitcoin Lifestyle. Dessutom hävdade de att han själv deltog i programmet:

„Late Late Show-värden Ryan Tubridy lämnades i vantro när Michael drog fram sin telefon och visade tittarna hur mycket pengar han tjänar genom detta nya pengarprocessprogram som alla i Irland viskar.“

Falsa annonser tillskrev O’Leary följande ord:

”Jag är glad att jag provade [Bitcoin] eftersom det var några av de största och enklaste pengarna jag någonsin har gjort. Jag pratar tiotusentals euro per dag på autopilot. ”

Andra siffror som bedrägeriet innehöll inkluderade Simon Cowell, Sir Philip Green, Holly Willoughby, Lord Sugar och Jeremy Clarkson. Bedrägerierna använde kändisarnas bilder och gjorde offert för att locka investerare till en cryptocurrency-ripoff.

Ryanair VD är fel om Bitcoin

Ett Ponzi-system är ett investeringsbedrägeri som lovar kunder en stor vinst utan liten eller ingen risk. Det betalar vinster till tidigare investerare med medel från nyare investerare. Och det har inget gemensamt med Bitcoin.

För det första, i jämförelse med Ponzi, finns det inget företag eller någon som vill göra en direkt vinst av Bitcoin. För det andra är varje adress separat, och de som rekommenderar att köpa Bitcoin får ingen vinst. Till skillnad från Ponzi är Bitcoin en gratis tillgång och vem som helst kan köpa så mycket de vill. Dessutom säkerställer ingen avkastningen på de investeringar som gjorts, och BTC-priset växer eftersom myntets begränsade utbud gör att efterfrågan växer.

Därför har O’Leary fel i sitt uttalande, med tanke på att Bitcoin är ett Ponzi-schema är bara hans personliga avslag på cryptocurrency.