Bitcoin’s (BTC) Bollinger Band Squeeze Points to a Major Move Soon

Snelle opname:

  • Juni was een relatief stabiele maand voor Bitcoin en juli lijkt een soortgelijke weg te volgen.
  • Het gebrek aan volatiliteit door Bitcoin vormt een Bollinger knijpbeurt die gevolgd zou kunnen worden door een grote stap in beide richtingen.
  • Op het moment dat dit wordt geschreven, is er een 50/50 kans dat het in beide richtingen kan gaan.

Het eerste weekend van de maand juli loopt bijna ten einde en daarmee ook de wekelijkse sluitingskaars voor Bitcoin (BTC). Vanaf begin juni heeft Bitcoin een relatief lage volatiliteit. Dit wordt het beste geïllustreerd door de krappe handelsrange van ongeveer 25 juni tot nu.

Gedurende het laatste genoemde tijdsbestek heeft Bitcoin tussen $9.300 en $8.800 gehandeld. Op het moment van schrijven is BTC weer stabiel op de $9,000 support zone. Dit feit heeft ertoe geleid dat sommige cryptohandelaren hebben verklaard dat Bitcoin de echte stablecoin is geworden.

Bitcoin is een Bollinger Squeeze aan het drukken en een Major Move is aanstaande.

Deze krappe trading range van Bitcoin Evolution zorgt voor een zogenaamde Bollinger Band squeeze. Volgens de uitvinder van de trading indicator, John Bollinger, worden dergelijke periodes van lage volatiliteit vaak gevolgd door periodes van hoge volatiliteit. Hij legt uit:

Daarom kan een volatiliteitscrisis of een vernauwing van de banden een voorbode zijn van een aanzienlijke vooruitgang of daling. Zodra de squeeze play is ingeschakeld, geeft een volgende bandbreuk het begin van een nieuwe beweging aan. Een nieuwe stap voorwaarts begint met een squeeze en een volgende break boven de bovenste band. Een nieuwe daling begint met een squeeze en een volgende break onder de onderste band.

Uit de dagelijkse BTC/USDT-grafiek blijkt dat de prijs van de Bitcoin dichter bij de onderste band ligt en de Bollinger Bandwidth-indicator laag is op 0.21. Deze indicator meet het procentuele verschil tussen de bovenste band en de onderste band. Het geeft een beter beeld van de Bollinger knijpbeweging die zichtbaar is met Bitcoin.

Wat is de volgende stap voor Bitcoin?

Concluderend, Bitcoin bevindt zich in een krappe handelsrange tussen $9.300 en $8.800. Dit is duidelijk een no-trade zone, zoals blijkt uit de vorming van een Bollinger squeeze. Bovendien is deze squeeze meestal de voorloper van een grote beweging in beide richtingen.

Daarom kan het nu in beide richtingen gaan voor Bitcoin. Een voorzichtige stap zou zijn om te wachten op een pauze in beide richtingen. Een duwtje boven de $9.300 zou kunnen wijzen op een andere rit naar $10.000, terwijl een pauze onder de $8.800 zou kunnen wijzen op een lager niveau van $8.500 rond het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde.

Zoals bij alle analyses van Bitcoin, wordt handelaren en beleggers geadviseerd om risicomanagementtechnieken zoals stopverliezen en lage hefboomwerking te gebruiken in onzekere tijden. Een ‚afwachtende‘ benadering kan ook een goed idee zijn in onzekere tijden.